FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister   ProfileProfile    Log inLog in   RSS Feed

Can't connect

 
Post new topic   Reply to topic    Salling Software Forums Forum Index -> Windows/Bluetooth blues?
View previous topic :: View next topic  
Author Message
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:05 pm    Post subject: Can't connect Reply with quote

I've got a Gigabyte Bluetooth Dongle which would normally use the Blue soleil drivers, so I didn't install them at all and use the windows drivers instead.
The first time I tried Salling Clicker it worked just fine but now all I get is errors.
When connecting from the phone (SE K750i) I get "Bluetooth seems not to be launched on this Computer" and "Salling Clicker does not appear to be launched" int turn. When trying to connect from the PC I get "Negotiation error. err = 25"

The normal Bluetooth connections from PC to Phone and vice versa are all working, I can also use the SE remote control feature on the phone, so I don't understand why Salling is not working.

Only idea I've got is that it's not working because it's still trial and not activated.

Chris
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

Out of curiosity, how did you connect from the computer with this type of phone? The UI should lead you away from doing so, as it will not work (something you discovered).

Could you please open Salling Clicker on the PC and select the About tab? What does it say under Support Information?

Best.
--
Jonas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

Suuport Information
Microsoft Bluetooth: Device Present

What do you mean the UI should have prevented me?
Back to top
View user's profile Send private message
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

Just got a new error on my phone ;-)

"Could not connect security block"
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

When the phone asked you to authorize the outgoing connection, what did you respond with?

Best.
--
Jonas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

well first I thought of denying it but then this seemed too risky to me so I ripped the BT chip out of the phone ;-)

No, of course I authorized the outgoing connection.

As I said it even worked once.
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 7:54 pm    Post subject: Reply with quote

LOL. Ok.

Is there something you haven't told me, such as: are you using the dongle on multiple computers?

Best.
--
Jonas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

yeah the dongle was first installed on a different pc (and so it had a different name) because mine was broken , but I'm not switching betweem them anymore.
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

Okay. But when you got it to work, the dongle was on this new PC, right?

A couple of things to check:

1. Can I ask you what firmware is on the phone?
Here is how to find the firmware version on your phone. In standby mode, enter:
* > * < < * < *
Explanation: <> stands for arrow, * is a star


2. Can you [b]currently[/b] send, say, an image from the phone to the PC?

Best.
--
Jonas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

R1J002
prgCXC 125352_EU_1_CL
R1J002

That should be the firmware

And no I can't send images to my PC, it's not in the list.
Also when I g to BT and select services (Hope it's called that way in english) it says something like no local services found.
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

I'd say this indicates that Bluetooth on your PC is hosed... Would you not agree?

Please try restarting your PC and let me know if that helps.

Best.
--
Jonas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

seems like...

but restarting won't help

are there any settings that could be wrong?
I've got the BT settings in win on accept connections but perhaps there's more
Back to top
View user's profile Send private message
der_andere
Newbie


Joined: 06 Nov 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

I just tried Bluetooth Remote Control from bluetoothshareware.com, similiar to your application, won't work either and gives error message "No correct services found" so it seems the problem is somewhere in the drivers or windows settings.
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

There really aren't many settings in Windows' Bluetooth that can go wrong. It is possible, I guess, that your dongle is not completely compatible with the MS stack.

Another possibility might be that the pairing is wrong, or that your adapter is hooked up to an unpowered USB hub.

Best.
--
Jonas
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Salling Software Forums Forum Index -> Windows/Bluetooth blues? All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group