FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister   ProfileProfile    Log inLog in   RSS Feed

"no computer found" (Nokia 5800 s60v5)

 
Post new topic   Reply to topic    Salling Software Forums Forum Index -> Salling Clicker for Windows
View previous topic :: View next topic  
Author Message
benbalack
Newbie


Joined: 05 May 2009
Posts: 5

PostPosted: Tue May 05, 2009 1:14 pm    Post subject: "no computer found" (Nokia 5800 s60v5) Reply with quote

Hello

I've installed the version found in this thread [url]http://www.salling.com/forums/viewtopic.php?t=6597&highlight=5800[/url] along with the trial version for the PC from the main page.

The installation process seems fine on both PC and on the phone.
I've set the same passkey on both, set to allow http/ICP connections on the computer and unblocked the correct ports on both the phone connection to the router and the PC.

When I go into the application on the phone, it seems to connect fine to the wifi network but then can't find the computer.

Any suggestions to what I'm doing wrong?
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Tue May 05, 2009 2:40 pm    Post subject: Re: "no computer found" (Nokia 5800 s60v5) Reply with quote

Some routers don't support UDP/multicast by default. This could be the reason for your woes. Please check your router's settings. Some routers also separate wifi devices from wired devices (wifi network being "public").

I'd also temporarily disable any firewall software on your computer, to make absolutely sure the problem isn't on that end.

Also, make sure you aren't using F-Secure on your phone, as it blocks UDP/multicast traffic.

Best.
--
Jonas

[quote="benbalack"]Hello

I've installed the version found in this thread [url]http://www.salling.com/forums/viewtopic.php?t=6597&highlight=5800[/url] along with the trial version for the PC from the main page.

The installation process seems fine on both PC and on the phone.
I've set the same passkey on both, set to allow http/ICP connections on the computer and unblocked the correct ports on both the phone connection to the router and the PC.

When I go into the application on the phone, it seems to connect fine to the wifi network but then can't find the computer.

Any suggestions to what I'm doing wrong?[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
benbalack
Newbie


Joined: 05 May 2009
Posts: 5

PostPosted: Tue May 05, 2009 3:03 pm    Post subject: Re: "no computer found" (Nokia 5800 s60v5) Reply with quote

Thanks for the reply.

I've tried disabling the firewall on my PC and it still won't find the computer. I don't have F-secure installed on my phone.

The router I am using is Belkin F5D7632-4. I can't see any setting for multicast in the settings. We have 3 laptops and 2 phones (including mine) already connecting fine to the network.

[quote="salling"]Some routers don't support UDP/multicast by default. This could be the reason for your woes. Please check your router's settings. Some routers also separate wifi devices from wired devices (wifi network being "public").

I'd also temporarily disable any firewall software on your computer, to make absolutely sure the problem isn't on that end.

Also, make sure you aren't using F-Secure on your phone, as it blocks UDP/multicast traffic.

Best.
--
Jonas

[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
salling
Site Admin


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7498
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Tue May 05, 2009 5:37 pm    Post subject: Re: "no computer found" (Nokia 5800 s60v5) Reply with quote

Just to clarify. The problem has nothing to do with connecting to the network. It's about flow of multicast UDP packets between your phone and your computer.

Another obvious thing to check is that you have indeed checked "Enable TCP/IP connections" in Salling Clicker -> Settings -> TCP/IP

Best.
--
Jonas

[quote="benbalack"]Thanks for the reply.

I've tried disabling the firewall on my PC and it still won't find the computer. I don't have F-secure installed on my phone.

The router I am using is Belkin F5D7632-4. I can't see any setting for multicast in the settings. We have 3 laptops and 2 phones (including mine) already connecting fine to the network.

[quote="salling"]Some routers don't support UDP/multicast by default. This could be the reason for your woes. Please check your router's settings. Some routers also separate wifi devices from wired devices (wifi network being "public").

I'd also temporarily disable any firewall software on your computer, to make absolutely sure the problem isn't on that end.

Also, make sure you aren't using F-Secure on your phone, as it blocks UDP/multicast traffic.

Best.
--
Jonas

[/quote][/quote]
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
benbalack
Newbie


Joined: 05 May 2009
Posts: 5

PostPosted: Tue May 05, 2009 6:02 pm    Post subject: Re: "no computer found" (Nokia 5800 s60v5) Reply with quote

Thanks again.

I have indeed enabled the TCP/IP connections.

How do I check that the the flow of multicast UDP packets is enabled? Google has been amazingly useless.

I use your sync application btw with itunes and its fantastic so I really appreciate this help.

[quote="salling"]Just to clarify. The problem has nothing to do with connecting to the network. It's about flow of multicast UDP packets between your phone and your computer.

Another obvious thing to check is that you have indeed checked "Enable TCP/IP connections" in Salling Clicker -> Settings -> TCP/IP

Best.
--
Jonas

[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
benbalack
Newbie


Joined: 05 May 2009
Posts: 5

PostPosted: Fri May 08, 2009 12:27 am    Post subject: Reply with quote

Any further suggestions, or is my router just not able to work with this?
Back to top
View user's profile Send private message
jae_63
Senior Member


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 79
Location: Bethesda, MD

PostPosted: Fri May 08, 2009 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="benbalack"]Any further suggestions, or is my router just not able to work with this?[/quote]

Can you connect from your phone to something else on the computer? E.g., what if you installed the Apache web server on your computer; can you connect to that? This is TCP only (no UDP), but would be a good test to understand the problem that you're encountering.

The IP address of your computer as referenced in your Nokia Salling Clicker client should look something like 192.168.x.y. If not, then you're using the wrong kind of IP address. It is possible to use your router's externally-known IP address instead, but this requires more effort on your part including router configuration. See this my April 19th, 2006 post in this thread (which doesn't really apply to you since you're connecting via Wifi rather than via your phone network).
http://www.salling.com/forums/viewtopic.php?t=3634
Back to top
View user's profile Send private message
caramel1982
Newbie


Joined: 22 May 2009
Posts: 1

PostPosted: Fri May 22, 2009 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Is that the router IP address? 192.168.x.x

[url=http://simulationpretimmobilier.net][color=#DEE3E7][u]Simulation pret immobilier[/u][/color][/url]
Back to top
View user's profile Send private message
jae_63
Senior Member


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 79
Location: Bethesda, MD

PostPosted: Mon May 25, 2009 3:57 am    Post subject: Reply with quote

[quote="caramel1982"]Is that the router IP address? 192.168.x.x

[url=http://simulationpretimmobilier.net][color=#DEE3E7][u]Simulation pret immobilier[/u][/color][/url][/quote]

It is the form of both the router address and the target PC being controlled by Salling Clicker. E.g.:
Router address = 192.168.1.1
PC address = 192.168.1.4
Back to top
View user's profile Send private message
clairebear04
Newbie


Joined: 14 Jul 2009
Posts: 1

PostPosted: Tue Jul 14, 2009 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

that's interesting. thanks for sharing

[url=http://simulationrachatdecredit.org][color=#DEE3E7][u]rachat credit immobilier[/u][/color][/url]
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Salling Software Forums Forum Index -> Salling Clicker for Windows All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group